9.12.2014

Twitter tehtävä

Oppiminen

Harjoitelemme mikroblogin käyttöä: kirjoittamaan lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta kuitenkin niin, että jokaisesta yksittäisestä tweeitstä ymmärtää, mistä on kysymys. Opettelemme käyttämään hashtagia ja seuraamaan tietyn hashtagin tweettejä. Tämä harjoitus kehittää sinua tiivistämään ajatuksesi oleelliseen ja ilmaisemaan itseäsi mikroblogin keinoin tiivistetysti ja ytimekkäästi. Harjoitus opastaa sinua hashtagin käytössä konkreettisesti. Opit myös ottamaan osaa verkossa käytävään keskusteluun reaaliajassa ja twitterimäisesti.

Jos sinulla on käytössä älypuhelin, voit tehdä tämän tehtävän myös kännykälläsi. Toivoisin, että ainakin testaisit kännykän käyttöä. Sopivan appsin löydät ilmaiseksi kännykkäsi appsi kaupasta merkistä riippuen esim. Marketplace, App Store, Play, AppWorld jne.. siis samasta paikasta, josta olet ladannut kännykkääsi FaceBookin tai sen päivtykset, peljä jne..

Twitter ja mobiililaite

Mistä sen twitterin löytää?

twitter.com ja minun profiilin twitterissä on nimellä @PiaLep

Hashtageista

Suomalainen hashtag kirjasto
Tietoa hashtageista
Hashtag ei ole rakettitiedettä

Ohjeita:

Meidän hashtag tässä tehtävässä on #i1sakky voit käyttää sen rinnalla muitakin sopivia. Laita meidän hashtag #i1sakky, joka ikiseen tweettisi, jotta muut pystyvät seuraamaan kirjoitteluasi.

Vältä muiden kanssa samoja ja päälekkäisiä ajatuksia. Pyri laittamaan aina uutta tietoa, jotain jota muut eivät ole maininneet. Siis seuraa kokoajan hashtagia #i1sakky, jotta näet mitä muut vastaavat. Erityisen hyvä, uusia ajatuksia herättävä ja sinuun kolahtava jonkun muun tweetti ansaitee uudellen tweettauksen (ReTweet). Keskustele ja esitä lisäkysymyksiä toisten tweettien perusteella. (Muista kirjoittaa kysymys tweettiin myös käyttäjätunnus, jolle kysymyksen halluat esittää ja myös hashtagimme #i1sakky)

Tehtävät:

0. Luo itsellesi Twitter tili

1.  Tuunaa oma tilisi, Valitse seurattavia vähintään kymmennen voi olla kavereita, joukkueita, julkisuuden henkilöitä, päättäjiä, lehtiä.. Ota kuvaruudun kuva tilistäsi ja seurattavista ja laita Ollutta -blogiin

2. Asenna käynnykkään tai mobiililaitteeseesi Twitter Aps ja ota käyttöön

3. Käy kuvaamassa opistoa laita julkaisuun hastagiksi #i1sakky ja joku kuvaan liittyvä tunne ja/tai aihe (ota 5 kuvaa) lähetä ne mobiililaitteillasi.

4. Kysy jotakin meiltä muilta, utele tai tiedustele? Lähetä väh. viisi kysymystä ja laita yhdeksi hastagiksi #i1sakky ja toiseksi #utelu, sekä muita mielesi mukaan.

5. Seuraa #i1sakky viesti virtaa ja vasta kysymyksiin (vähintään kuuteen). Laita vastaanottajaksi kysymyksen esittäjä @nimimerkki ja hastag #i1sakky siis käytä vastaa toimintoa. JOKAINEN kysymys OMAAN tweettiin!

6. Etsi viestivirrasta jokin hyvä ajatus tai edelleen jakoon sopiva juttu, ja Tweettaa se uudelleen.


7. Jaa jotakin tuottamaasi (vaikka Ollutta blogista) Twitteriin ja laita hastag #i1sakky ja muutakin.

8. Etsi ja keksi, mitä vielä voisit laittaa Twitteriin tai miten voisit sitä käyttää. Tee se ja laita meidän hastag, esim. toisesta appsista twitterin jako (Instagram?). Ota kuva toiminnasta ja laita Ollutta blogiin.

9. Etsi twitteejä, jonkin hastagin perusteella ja jaa hakutulos Ollutta blogiin linkkinä sekä kirjoita miksi haun halusit tehdä. Malli #i1sakky -haku

 

Arviointi:



Arvioinin kohteena ovat tehtäviin vastaaminen ja monipuolinen Twitterin käyttö, sekä käytön raportointi Ollutta blogiin kuvina + selittävänä tekstinä. Keskustelevaa, twittermainen, positiivinen napakka asenne, ja mahdollisimman monipuolista käyttöä arvostetaan arvoinnissa. Sekä toisten käyttäjien kasnssa keskustelu ja hashtagien käyttö, vähintään ohjeiden mukaan mutta omaa kekselijäisyyttä arvostetaan tässäkin.

Ohjeita:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti